Persoonlijke ervaringen van mantelzorgers

Ronald Huijser

Dankzij Yvonne haar inzet, heeft zij ons echt geholpen.
Afgelopen maanden heeft Yvonne, de Makelaar in Mantelzorg ons geholpen bij een moeilijke en complexe aanvraag. Daar passeerden veel administratieve en financiële zaken. Naast de vele emotionele beslissingen, was haar ondersteuning, belangrijk in deze cruciale fase van ons leven. Vooral haar inzet, het helder maken van complexe aanvragen, zorgden ervoor dat de aanvraag positief voor ons werd beslist. Dankzij Yvonne ’s inzet, formulieren invullen, uitvoerige zoektocht en aanwezigheid bij tafelgesprekken, heeft zij ons echt geholpen. Daarom kunnen wij ‘De Makelaar in Mantelzorg’ van harte bij u aanbevelen en danken wij Yvonne voor haar enorme inzet.
 
Mevrouw D.

Wij bevonden ons in een situatie dat er een herindicatie moest plaatsvinden van een Pgb-budget. Via via kwamen wij bij Yvonne terecht. Al snel was ons duidelijk dat Yvonne een zeer bekwame vakvrouw is die zeer goed op de hoogte is van de actuele stand van zaken en wetgeving en zeer prettig in omgang is en altijd beschikbaar. Met haar scherpe inzicht en zeer gedegen kennis was de herindicatie snel geregeld.

Nogmaals onze hartelijke dank.

 

 

Mantelzorger Henk en zijn vrouw Hedwig

Via een kennis kwamen wij in contact met Yvonne de Haan, Mantelzorgmakelaar. We wisten niet eens dat zoiets bestond, laat staan dat we wisten hoe we haar konden inschakelen. Echter één telefoontje naar je zorgverzekeraar en je weet al een hoop meer en zodoende een afspraak gemaakt en niet veel later was Yvonne bij ons thuis. Mijn vrouw heeft een ernstige vorm van Multiple Sclerose (M.S.) en we hadden dringend hulp nodig bij de diverse aanvragen bij de diverse instanties, waar we zelf tegen muren van onwil en onbegrip aanliepen. Ze heeft ons al het werk uit handen genomen en de volledige correspondentie met de instanties tot zich genomen met als resultaat dat wij nu eindelijk de zorg kunnen inkopen die ons altijd geweigerd is en dat in een record tijd.

We hebben Yvonne leren kennen als een vakvrouw die dicht bij de mensen staat en haar vak uitstekend beheerst! We hebben met haar heel plezierig samengewerkt, is zeer prettig in omgang, heeft mensenkennis.

Deze topper willen we aan iedereen aanbevelen!! 

Annet, mantelzorger
"Met hulp van Yvonne heeft mijn zoon Jeroen nu een heerlijke plek om één dagdeel in de week lekker te spelen in een veilige omgeving. Ook mag hij af en toe een weekendje komen logeren. Dat geeft mij lucht om weer bij te tanken, eindelijk tijd voor mezelf."

Mevr. De Groot, mantelzorger
"Mijn man is dement en is de laatste jaren steeds afhankelijker van mij geworden. Ik raakte door deze situatie langzamerhand overbelast, kreeg een steeds korter lontje. Yvonne heeft voor mij naar mogelijkheden gezocht om meer balans in mijn leven te brengen en dat is gelukt: mijn man gaat sinds kort een paar dagen naar de dagbesteding waardoor ik tijd voor mezelf heb, ik kan eindelijk weer eens bij vriendinnen op bezoek en af en toe lekker gaan winkelen.  Hierdoor zit ik veel beter in mijn vel en kan daardoor de zorg van mijn man beter volhouden. Ik kan nu zelfs weer genieten van de tijd die wij samen hebben." 

Aad, mantelzorger
"Na een ingrijpende operatie van mijn bejaarde moeder moest het huis worden aangepast. We zaten met onze handen in het haar, wisten niet wat we er mee aan moesten. Yvonne heeft de aanvraag voor woningaanpassing bij de gemeente van begin tot einde begeleid. Resultaat is dat mijn ouders in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Voor mij een geruststellende gedachte.

Dhr. Willems
"Mijn vrouw heeft Alzheimer en de zorg thuis werd zo zwaar dat het voor mij alleen niet meer te doen was.  We hadden dringend hulp nodig. Yvonne heeft voor ons een Persoons Gebonden Budget geregeld waarmee we professionele zorg hebben ingekocht die perfect bij onze persoonlijke situatie past. Mijn vrouw kan hierdoor gelukkig nog steeds thuis blijven wonen omdat ik op gezette tijden door professionals ontlast wordt. De zorg is voor mij op deze manier vol te houden."

Jan Swieringa

"Mijn schoondochter raadde mij aan een mantelzorgmakelaar in de arm te nemen na 2 jaar lang voor mijn vrouw(ze lijdt aan dementie) gezorgd te hebben die steeds meer professionele zorg nodig had.

Je hebt genoeg andere zorgen aan je hoofd en de mantelzorgmakelaar kent alle ins en outs van de mantelzorg en weet precies de weg naar de juiste instanties.  Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een mantelzorgmakelaar gehoord.

Aldus kwam ik contact met Yvonne de Haan van De Makelaar in Mantelzorg. Zij heeft me veel kopzorgen bespaard en heel veel werk uit handen genomen. Zij heeft hulp geboden bij het vinden van de juiste zorg, is met mij meegegaan naar het Zorgkantoor in Leeuwarden waar je ontboden wordt voor een gesprek waarin je moet aantonen of je wel voor de gewenste zorg in aanmerking komt. Tevens heeft ze voor me uitgerekend hoe hoog mijn eigen bijdrage wordt en onderzocht of het in onze situatie beter is om voor de AOW voor alleenstaanden te kiezen. Om nog maar niet te spreken over de vele telefoontjes die gepleegd en mails die verstuurd zijn. Yvonne is ter zake kundig, heeft zich in de korte tijd dat ze dit beroep uitoefent alles op het vakgebied eigen gemaakt. Ze is benaderbaar, staat dicht bij de mensen en is prettig in omgang. Alleen zo bouw je een wenselijke vertrouwensrelatie op.

Ik heb erg prettig met haar samengewerkt en kan haar van harte aanbevelen".

 

Meer informatie of afspraak maken? Bel: 06-24118050 of neem contact met ons op

Neem contact op