10/082023Soms zit het mee...........

 De afgelopen week zat het me zeker mee, en hoe! De week van een mantelzorgmakelaar

 

 

Maandag

De wegen van de zorg zijn soms ondoorgrondelijk. Een mevrouw met ernstige MS had in korte tijd al 2 keer een aanvraag voor een indicatie Wet Langdurige Zorg gedaan, maar kreeg telkens een afwijzing. Hierdoor krijgt ze niet de intensieve zorg die ze nodig heeft. De Gemeente gaf helaas ook niet thuis….. dus of ik als mantelzorgmakelaar het niet eens wilde proberen? Ze hadden een “pitbull” nodig die de indicatieaanvraag erdoor zou slepen. Deze week kregen we bericht dat de indicatie toch wordt afgegeven. De familie dolblij. Kijk daar doe ik het voor.

 

Dinsdag

Een hoogbejaarde meneer van 92 wil graag computerhulp en zoekt daarnaast iemand waar hij af en toe tegenaan kan praten. Toevallig was ik een tijdje geleden in contact gekomen met bystudents. Zij koppelen studenten aan senioren die hulp nodig hebben en dat tegen een zeer betaalbaar uurtarief. Dat leek me een ideale match in het kader van "jong meets oud"  en ik heb de partijen met elkaar in contact gebracht. Inmiddels is er een geschikte student gevonden en op 1 augustus staat de kennismaking tussen beiden gepland. Ik denk dat die twee waardevolle gesprekken met elkaar gaan voeren.

 

Woensdag

Een bejaarde mevrouw uit Leeuwarden is vaak ziek en heeft dan adhoc hulp nodig. Voor reguliere zorg komt ze niet in aanmerking, mantelzorgers heeft ze niet. Mevrouw in contact gebracht met Saar aan Huis, een organisatie die betaalbare mantelzorgondersteuning aanbiedt. Het bleek een match Made In Heaven.

 

Donderdag

Gemeentes nemen vaak een starre houding aan als het gaat om woningaanpassingen. Na een “gevecht” van 6 maanden eindelijk goedkeuring ontvangen. De aannemer kan beginnen, de volwassen dochter hoeft nu eindelijk niet meer in de woonkamer te slapen en de smalle trap op getild worden om te douchen. De familie was aanvankelijk zeer sceptisch en had geen enkel vertrouwen in een goede afloop maar de aanhouder wint!!!

 

Vrijdag

Een mevrouw met een zeer zeldzaam syndroom is volledig afhankelijk van derden. Ze kan zelfstandig helemaal niets. Wet Landurige Zorg-indicatie was echter afgewezen omdat de indicatiesteller van mening is dat het niet uitgesloten was de toestand van mevrouw zou verbeteren. Deze informatie had zij van het internet geplukt. De vraag aan mij was om bezwaar tegen het besluit aan te tekenen. Omdat ik niet voor 1 gat te vangen ben heb ik er vrolijk op los gegoogled en ik kwam allerlei tegenstrijdige berichten over het desbetreffende syndroom tegen. Deze informatie en een ondersteunende brief van de behandelend neurloog aan de indicatiesteller voorgelegd maar het was nogal een zware bevalling. Inmiddels waren de wettelijke 12 weken beslistermijn verstreken. Omdat de vakantieperiode aanbreekt gaf de indicatiesteller aan dat ze er over 3 weken op zou terugkomen… Duhh.. Ik heb vervolgens een officiële ingebrekestelling opgestuurd waarin met een dwangsom bij niet tijdig beslissen wordt gedreigd. En wat denk je : volgende dag al bericht. Bezwaar gegrond verklaard en indicatie wordt afgegeven. Meteen de familie ingelicht: die sprongen een gat in de lucht en stonden met tranen in hun ogen.

 

 

I Love my Job!!!

  • 01/0420245 sterren review

    Tevreden cliƫnten, daar doen we het voor!

  • 01/032024Met 70 over de snelweg

    Bijna iedereen maakt het mee: je ouders worden oud. Je vraagt je af of ze het nog wel redden in hun eigen huis. In dit boek beschrijft Yvonne Prins hoe het leven van ouderen verandert en wat kinderen kunnen doen om zelfstandig te blijven wonen.

  • 01/022024Oudere mantelzorger vraagt steun

    Uit recent onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau blijkt dat de oudere partner-mantelzorger behoefte heeft aan steun. De mantelzorg geeft een groot gevoel van saamhorigheid maar er is ook veel frustratie en verdriet doordat de zorg gaandeweg te zwaar wordt.

Meer informatie of afspraak maken? Bel: 06-24118050 of neem contact met ons op

Neem contact op