22/092016Oudere mantelzorger vraagt steun

Partnermantelzorg geeft partners een groot gevoel van saamhorigheid maar geeft ook frustratie en verdriet doordat de zorg gaandeweg te zwaar wordt. Door de ervaren druk of door het gevoel de partner in de steek te laten als ze iets voor zichzelf doen om zich weer even op te laden, lig het risico op een depressie of gezondheidsklachten te ontwikkelen op de loer.

Reguliere zorg en mantelzorg lopen door elkaar. Vaak zijn beide partners onbekend met de mogelijkheden voor ondersteuning en hoe zie die moeten aanvragen. Daarnaast kan er sprake zijn van digitale en financiële drempels.

Door al deze factoren kunnen mantelzorgers depressief of ziek worden. Vaak beseffen ze te laat dat ze steun nodig hebben maar hebben dan vaak geen energie meer voor het regelen ervan.

De Makelaar in Mantelzorg wijst de weg en neemt regeltaken van de mantelzorger over. Deze kwetsbare groep wordt op deze manier ontlast, blijft gezond en kan de zorgtaken langer volhouden.

 

 https://www.friessociaalplanbureau.nl/nieuws/oudere-partnermantelzorger-vraagt-steun

  • 04/0720195 sterren review

    Tevreden cliënten, daar doen we het voor!

  • 07/042019Omrop Fryslân

    In het kader van de week van de mantelzorg was ik op 4 april jl. te gast in het tvprogramma Hjoed van Omrop Fryslân om te vertellen over mijn beroep en te praten over de toekomst van mantelzorgondersteuning in Friesland.

  • 01/022019Special Goed Vertegenwoordigd

    Wie regelt jouw zaken als je het zelf niet meer kunt? Er zijn verschillende manieren om vertegenwoordiging te regelen. Het is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie welke vorm van vertegenwoordiging het meest geschikt is. Wat zijn de verschillende vormen van vertegenwoordiging en wat zijn de belangrijkste verschillen? Lees de Special Goed Vertegenwoordigd die ik in opdracht van @MantelzorgNL geschreven heb.

Meer informatie of afspraak maken? Bel: 06-24118050 of neem contact met ons op

Neem contact op